ΈΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Έναρξη μαθημάτων  ορίζεται για τη Δευτέρα 18 ΟκτωβρίουΤο πρόγραμμα όλων των ειδικοτήτων μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τη Δευτέρα, τα μαθήματα των τμημάτων "Ιατρικών Εργαστηρίων Α' Εξαμήνου" και του "Τεχνικός Πληροφορικής Γ' Εξαμήνου" θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του 7ου ΕΠΑΛ (Δρόση και Παιωνίου, Ν.Πολιτεία)

 

Όλοι οι καταρτιζόμενοι, κατά την προσέλευσή τους στο μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν είτε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ είτε ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΝΟΣΗΣΗΣ (τελευταίου εξαμήνου) είτε RAPID TEST (48 ΩΡΩΝ)

 

 

 

Αποτελέσματα Β΄φάσης υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ περιόδου Σεπτεμβρίου 2021 B' φάσης. Τα αποτελέσματα υπάρχουν στην ιστοσελίδα:


https://diek.it.minedu.gov.gr


Οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 28-09-2021 και λήγουν την Παρασκευή 01-10-2021. Οι επιτυχόντες μπορούν να προσέρχονται στο ΙΕΚ κατά τις ώρες 14:00 έως 18:00. Διαβάστε τις οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των επιτυχόντων.


Οι υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί με το παράλληλο μηχανογραφικό και επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο ΔΙΕΚ επιτυχίας τους, θα πρέπει να φροντίσουν εμπρόθεσμα να κάνουν πρώτα διαγραφή της προηγούμενης εγγραφής τους.


Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους!


Οι επιτυχόντες της προηγούμενης φάσης που δήλωσαν βελτίωση -ανεξαρτήτως του νέου τους αποτελέσματος- δε χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Kαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι σε ειδικότητες του 2ου ΙΕΚ Λάρισας να προσέλθουν απαραιτήτως από την

Παρασκευή 17/09/2021 έως την Τετάρτη 22/09/2021 για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής, κατά τις ώρες 14:00 μ.μ - 18:00 μ.μ. 

 

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα  https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

 

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

 

Β. Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους ΔΙΕΚ οι επιτυχόντες υποψήφιοι

οφείλουν να προσκομίσουν:

1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

3. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν.4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-3-2014).

 

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να καταβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

 

 

Εγγραφές επιτυχόντων του παράλληλου μηχανογραφικού.

Όσοι επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στα Δημόσια ΙΕΚ παρακαλούνται να το φροντίσουν έως την Παρασκευή 10/9/21

Δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής πέραν αυτής της προθεσμίας .

 

 

ΒΑΘΜΟΙ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Για τα αποτελέσματα επίδοσης Εαρινού Εξαμήνου 2021, με βάση τον ΑΜΚ (Αριθμό Μητρώου Καταρτιζομένου) πατήστε εδώ

 

Για να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία των τελικών εξετάσεων, πατήστε εδώ

 

 

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου Δ.ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021:

 

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB
DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
• ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
• ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
• ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
• ΒΟΗΘΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF))
• ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
• ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΑΡΗ
• ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
• ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59, στο σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr

 

 

 

 

ΘΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2ου Δ.ΙΕΚ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 2ο ΙΕΚ Λάρισας από 1η Ιουλίου λειτουργεί σε πρωινό ωράριο. Ώρες επικοινωνίας με το κοινό 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. (Απαιτείται ραντεβού για την προσέλευση σας).

 

Το ΙΕΚ θα παραμείνει κλειστό από 1η μέχρι και 15 Αυγούστου 2021.

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ& ΝΕΟΛΑΙΑΣ

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, από την

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59
.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης θα υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., στον σύνδεσμο:

 https://diek.it.minedu.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2021Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1695-eidikothtes-iek-2021b

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. ΒΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ. ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναιστο:

https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2021b.xls

 

 

ΒΑΘΜΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020-2021

Μπορείτε να δείτε τους βαθμούς προόδου με βάση τον ΑΜΚ  (Αριθμός Μητρώου Καταρτιζομένου), ο οποίος αναγράφεται στις βεβαιώσεις φοίτησης, πατώντας εδώ

 

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Καλούνται οι επιτυχόντες στο 2ο ΙΕΚ Λάρισας με την διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού να προσέλθουν απαραιτήτως στην γραμματεία του ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής από την Πέμπτη 02-09-2021 έως και την Παρασκευή 10-09-2021 και ώρες από 14:00 έως 18.00 μ.μ.

 

Κατά την προσέλευσή τους, οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου)

3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια,  κλπ).

 

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/26-3-2014). Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής. Το προσωπικό των ΔΙΕΚ θα προβεί σε έλεγχο ορθότητας των δηλωθέντων μορίων του επιτυχόντα, όπως φαίνονται στην αίτηση του, σε αντιπαραβολή με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά.
Σε αυτό το στάδιο υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίου ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και σε Δημόσιο ΙΕΚ.

 

   
   
   
   

Εκτός  των παραπάνω ειδικοτήτων του  Παράλληλου Μηχανογραφικού θα λειτουργήσουν και άλλες ειδικότητες για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλεγούν μετά από αίτηση τους στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Ενημερώνουμε τους καταρτιζόμενους ότι η Πρακτική Άσκηση συνεχίζεται κανονικά από τη Δευτέρα 17 Μαϊου. Όσων η πρακτική άσκηση είναι σε αναστολή από τις 9 Νοεμβρίου, οφείλουν να προσκομίσουν στο ΙΕΚ βεβαίωση εργοδότη για τις ώρες που πραγματοποίησαν μεχρι τις 9 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκδοθεί νέα απόφαση έναρξης της πρακτικής τους.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

logotypo

Δημοσθένους 20, 

Νέα Σμύρνη, Λάρισα

ΤΗΛ.1 : 2410551904

ΤΗΛ.2: 2410553798 

FAX: 2410550842

e-mail: g2ieklar@sch.gr

Οργανισμοί